Wil jij ook meer voordeel halen uit je autoverzekering?

Het leven is de afgelopen jaren flink duurder geworden en veel mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Wil je graag geld besparen, dan is het goed om eens te kijken of je verzekeringen nog op maat zijn. Dit is vaak niet iets waar mensen aan denken wanneer ze geld willen besparen, maar het kan hen wel veel geld opleveren. Wij laten je daarom zien wat je moet doen om te zien of de huidige verzekering voor je auto nog aansluit bij je wagen en of hier ruimte is voor meer voordeel. Een verzekering levert namelijk meer op wanneer je hem zo goed mogelijk afstemt op je wagen. Dit kun je doen met zowel je basisverzekering alsook met de aanvullende dekkingen die je aan je polis kunt toevoegen. 

Is de basis van je autoverzekering nog passend bij je auto?

Wie zijn auto verzekeren gaat, zal zien dat de verzekering uit twee onderdelen bestaat. Het eerste deel is de WA-verzekering. Je bent verplicht om deze af te sluiten. Dat wil echter niet zeggen dat je niets hebt om uit te kiezen. Je kunt namelijk drie opties vinden binnen dit deel van je verzekering. Waarom is dit? Omdat je verzekeraar kijkt naar de dagwaarde van je auto wanneer je een verzekering afsluit. Voor nieuwe auto’s geldt dat deze nog altijd een hoge dagwaarde hebben waardoor het rendabel is om schade te herstellen. Is je wagen echter al oud, dan is de dagwaarde ervan veel lager, wat betekent dat het meestal niet uit kan om schade te herstellen. Het is in dat geval voordeliger om een andere auto te kopen. Ga je een verzekering voor je auto afsluiten, dan moet je dus de leeftijd van je wagen weten. 

Welke van de drie basispolissen is geschikt voor jouw auto? 

Auto’s die nieuw, tot maximaal zes jaar oud zijn, kunnen het beste de WA volledig casco verzekering kiezen. Deze polis staat ook wel bekend als de ‘allriskverzekering’ omdat je hiermee alle vormen van schade aan je auto kunt laten herstellen. Ook wanneer je zelf brokken gemaakt hebt of schade opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk, staat je verzekeraar je bij om de schade te dekken. Dit is niet het geval bij de WA+ Beperkt Casco verzekering. Deze polis is voor auto's van zes tot negen jaar oud. Je kunt hiermee wel schade als gevolg van een aanrijding met een loslopend dier, brand of inbraak declareren, maar niet de schade die je opgelopen hebt tijdens een door jou veroorzaakt ongeluk. Tot slot is er nog de WA-basisverzekering. Dit pakket wordt vaak gekoppeld aan auto’s van negen jaar of ouder. Je voldoet hiermee enkel aan je wettelijke plicht, want je kunt er helaas geen schade aan je auto mee laten herstellen. Dat is de wagen niet meer waard. 

Hoe te besparen door middel van de verzekering voor je auto?

Wil je geld besparen, dan is het belangrijk om risico’s te vermijden. Deze kunnen namelijk hoge kosten opleveren. Zorg dus ten eerste dat je een basisverzekering voor je auto kiest die aansluit bij de leeftijd van je auto, anders betaal je meer dan nodig is. Vervolgens kun je je polis uitbreiden met aanvullende dekkingen. Kies bijvoorbeeld voor pechhulp. Begeeft je auto het, dan kun je gelijk een monteur laten komen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de kosten. Zo kun je je voor tal van zaken verzekeren waardoor je zeker weet dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Check de site van je verzekeraar om te zien wat voor jou het beste pakket is. Je sluit je verzekering vervolgens eenvoudig af.