Wil jij een nieuwe auto, maar weet je niet of jij en je budget er helemaal klaar voor zijn? Of wellicht voelt het als een commitment waarvan je niet zeker weet of je hem nu kan maken, omdat je niet weet of je leven of je gezinssituatie in de komende tijd gaat veranderen, en hoe? Dan is private lease wellicht iets voor jou. Een Private Lease Occasion; wie wil dat nou niet? Wees gerust als je nog niet volledig begrijpt wat private lease nu precies is; je bent hier aan het juiste adres. Laten we er gauw naar kijken, en wie weet heb jij deze week nog een auto voor je deur staan. 

 

Leasen 101 

 

Private lease is een vrij recent concept, maar het maakt tegenwoordig al duizenden mensen blij (en hoogstwaarschijnlijk nog wel meer). Je kan private lease het beste zien als het huren van een auto. Je betaalt een maandelijkse bedrag aan het bedrijf waarbij je least, bijvoorbeeld de Private Lease Occasion die je al zo lang wil, en hiervoor krijg je de garantie dat er altijd een auto op je oprit staat die past bij wat jij wil. Vaak sluit je een leasecontract af voor een langere periode; denk aan een halfjaar of een jaar, of iets wat is aangepast op jouw behoeftes. Nog een paar grote voordelen aan private lease? Je bent altijd verzekerd van je reparaties; in principe neemt het leasebedrijf alle reparatie -en onderhoudskosten op zich, én krijg je er een reserveauto voor terug tot je ‘eigen’ auto weer helemaal werkend is. Ook is er bij de meeste leasecontracten de mogelijkheid om van auto te wisselen; als er bijvoorbeeld een gezinsuitbreiding komt, of een andere behoefte. 

 

Behoeftes nakomen

 

Een auto is en blijft een gebruiksvoorwerp. De belangrijkste vraag om jezelf nu te stellen, maar vooral ook te blijven stellen, is dus: wat voor behoeftes heb jij van je auto? Ben je iemand die op een milieuvriendelijke manier naar je werk en terug wil elke dag, maar ook een beetje wil kunnen pochen met je bak? Of ben je juist een toegewijd gezinslid die niet alleen hun partner(s) naar werk moet brengen, maar ook de kids naar school én de huisdieren naar hun trimsalon of dierenarts of naar het park? Wat voor auto je ook nodig hebt; laat die beslissing afhangen van wat jij ervan nodig hebt en wil. 

 

Jouw auto, jouw regels. En wie weet; jouw private lease!